-Bajina Bašta-
"Avantura u zapadnoj Srbiji."

POGLEDAJ VIŠE
Sajt www.travelpartner.rs koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta.
Više o kolačićima pročitajte ovde.
Potvrdjeno

Bajina Bašta

Bajina Bašta, smeštena u zapadnom delu Srbije, predstavlja jedan od najlepših dragulja ove regije. Okružena planinama, rekama i gustim šumama, ova destinacija nudi posetiocima ne samo predivne prirodne lepote, već i raznovrsne aktivnosti i kulturna iskustva.

Tara i Drina:
Bajina Bašta se nalazi u blizini dveju najlepših reka u Srbiji - Drine i Tare. Tara, poznata kao "Suza Evrope", dom je Nacionalnog parka Tara i jednog od poslednjih preostalih prašuma u Evropi. Ovde možete istraživati brojne pešačke staze, uživati u vožnji bicikla, pecati ili se opustiti uz zvuke prirode.

Drvengrad:
U blizini Bajine Bašte nalazi se jedinstveno naselje poznato kao Drvengrad, ili "Küstendorf", kako ga je nazvao slavni reditelj Emir Kusturica. Ovo autentično selo je izgrađeno od drvenih kuća i crkve i često služi kao kulisa za filmske festivale i kulturne događaje.

Kulturno Nasleđe:
Bajina Bašta ima bogatu kulturnu baštinu, a grad je domaćin brojnim manifestacijama tokom cele godine. Tradicionalni festivali, izložbe i koncerti oživljavaju duh ovog mesta i pružaju priliku da se bolje razume istorija i kultura zapadne Srbije.

Gastronomska Raznovrsnost:
Restorani i kafane u Bajinoj Bašti nude ukusne specijalitete, uključujući tradicionalne srpske recepte i domaće proizvode. Probajte lokalne sireve, meso sa roštilja, i raznovrsne kolače.

Aktivnosti na Vodi:
Drina je idealna za splavarenje i ribolov, pružajući posetiocima priliku za avanture na vodi. Krstarenje Drinom nudi predivne poglede na kanjon i stene koje je okružuju.

Zajednica i Gostoprimstvo:
Bajina Bašta je poznata po svojim gostoljubivim stanovnicima koji vole da dočekaju posetioce i podele svoju ljubav prema prirodi i kulturi.

Zašto baš Bajina Bašta:
Bajina Bašta je destinacija koja pruža balans između prirodne lepote, avanture i kulturnih iskustava. Bez obzira da li dolazite radi istraživanja netaknute prirode, uživanja u tradicionalnoj srpskoj kulturi ili jednostavno da se opustite i bežite od gradske vreve, Bajina Bašta će vas osvojiti svojom šarmantnom atmosferom i nezaboravnim pejzažima. Ova destinacija ima nešto za svakoga i ostaviće vas sa sećanjima koja će trajati ceo život.
Ostvarite dodatne uštede uz rezervisan smeštaj preko agencije Travel Partner,

Bajina Bašta - Smeštaj

Kontakt

Tekst poruke
Hvala vam! Primili smo vasu poruku!
Oops! Nesto nije u redu.
011 / 40 - 47 - 360