-Villa Heraclea-
"U srcu Hvara."

POGLEDAJ VIŠE
Sajt www.travelpartner.rs koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta.
Više o kolačićima pročitajte ovde.
Potvrdjeno

Villa Heraclea

Villa Heraclea je smeštena u istorijskom srcu primorskog grada Hvar. Gostima oduzima dah pogled sa njene kamene barokne terase, koji se pruža na Rivu i luku koja se nalazi ispred nje. Moderne jahte, ali i klasične jedrilice se usidruju na samo nekoliko metara od šesnaestovekovne tvrdjave zvane Fortica, koju nazivaju još i Španjola. Sa tvrđave se pruža pogled na ovu popularnu luku, kao i na “Paklene otoke” koji je okružuju.

Villa datira iz 1612. godine, iz baroknog perioda, kada je Venecija imala veoma jak uticaj na čitavu Jadransku obalu. Danas se villa čuva kao spomenik baštine i pod zaštitom je Instituta za zaštitu spomenika kulture. Bila je u vlasništvu čuvene porodice Stalio, a potom je pripala porodici Marchi, koja je bila jedna od najstarijih italijanskih porodica na Hvaru. Villa, dvorište, kao i gotička kućica sa bazenom, potpuno su renovirani u period 2007-2009. godine i to strikno u skladu sa uputstvom Instituta za zaštitu spomenika kulture.

Cela villa ima 450 m2 i prostire se na 3 sprata. Gosti mogu uživati u 5 luksuzno uređenih spavaćih soba od kojih svaka im svoje kupatilo i predviđeno je da se u čitavom objektu može smestiti 10 osoba. U okviru ville je prostrana dnevna soba sa bibliotekom, kaminom, kuhinjom i trpezarijom. Za momente opuštanja, donji sprat je opremljen sadržajima za wellness (sauna, đakuzi, soba za masažu), a gostima je na raspolaganju i vinski podrum.

Gosti ville Heraclea imaju pristup prostranoj bašti sa bujnim mediterasnkim rastinjem poput drveća citrusa, smokve, kao i dekorativnih mirisnih žbunova lavande i ruzmarina. U dvorištu je kućica u gotskom stilu u kojoj je bazen, koji se može grejati i po potrebi natkriti kako bi se omogućilo uživanje tokom čitave godine bez obzira na vremenske prilike.

Lokacija ville omogućava lak pristup kulturnim lepotama ostrva Hvar koja se upotpunjuje ukunsnim specijalitetima dalmatinske kuhinje uz koje se savršeno slaže lokalno vino Plavac. Ove neodiljive blagodeti za sva čula čine da se gosti vrlo rado ponovo vraćaju u villu Heraclea. Čitav doživljaj se dodatno zaokružuje jer je menadžer ville uvek dostupan da odgovori na želje i najzahtevnijih gostiju kako bi odmor protekao savršeno.

Kada se napravi savršeno jedinstvo uticaja mediteranske klime, blagodeti lekovitog bilja koje raste na ostrvu i prepuštanje čarima wellnessa koji je dostupan u villi (bazen, đakuzi i sauna), lako je zaključiti da je ovo idealno mesto za potpuno opuštanje i usklađivanje sa sobom, kakvo svako očekuje da dobije od svog odmora. Ukoliko sa gostima uživanje dele najbliži i najdraži članovi porodice ili prijatelji, utoliko je užitak veći.

Za sve ond koji od odmora očekuju dodatni benefit i da po povratku svom domu ponesu nova znanja i veštine stečene na zabavan način, u kuhinji vile se mogu organizovati časovi pripreme hrane od strane najeminentnijih kuvara. Pored već pripremljenih ponuda koji su sastavni deo paketa, za goste se može i posebno organizovani časovi pripreme jela u skladu sa njihovim željama.

Umetnost je nešto što čini sastvani deo enterijera ville, jer se u gotovo svakom uređenom kutku i predmetu može uživati kao u jedinstvenom umetničkom delu, što ono zapravo i jeste. Hrvatski renomirani umetnici su stvorili dela koja se nalaze u villi Heraclea i doprinose izgledu, tako da bilo da se gostima dopadne umetnička slika, nakit ili neki ukras, gotovo svaki komad se može kupiti.

Koncept ville je takav da je primamljiv za organizovanje različitih događaja, tako da je već bilo prilike da se u ovom prelepo uređenom prostoru priređuju intimna venčanja, izložbe i događaji, a svaki od njih je skrojen po meri naručioca.
Ostvarite dodatne uštede uz rezervisan smeštaj preko agencije Travel Partner,

Villa Heraclea

ZA AKTUELNE SPECIJALNE PONUDE I PROMO CENE MOLIMO DA NAS KONTAKTIRATE:
0114047360

Galerija

Kontakt

Tekst poruke
Hvala vam! Primili smo vasu poruku!
Oops! Nesto nije u redu.
011 / 40 - 47 - 360