-Jahorina-
"Olimpijska lepotica među planinama"

POGLEDAJ VIŠE
Sajt www.travelpartner.rs koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta.
Više o kolačićima pročitajte ovde.
Potvrdjeno

JAHORINA – PROMO ZIMA 2023/2024 – REZERVIŠITE NA VREME I OSTVARITE ZNATNE UŠTEDE


Jahorina se nalazi u Bosni i Hercegovini i pripada Dinarskom planinskom sistemu. Od Beograda je udaljena oko 320 km, a na samo 30 km nalazi se Sarajevo. Izvorno ime planine je Javorina, zavaljujući stablima planinskog javora koji su zaštitni znak Jahorine. Osim šuma javora i drugog listopadnog drveća, skijaši i snowborderi uživaju u pejzažu dok se spuštaju niz padine ove planine koje su okružene i četinarskim rastinjem koje se uzdiže oko staza. Najviši vrh Jahorine je Ogorjelica, uzdiže se sa svojih 1916 mnv. Sa ovog vrha se pruža jedinstven pogled na okolne planine Bjelašnicu, Romaniju, Klek i Treskavicu.  Ova snežna lepotica još 1984. godine dobila je epitet Olimpijske planine, jer su tada na Jahorini održane 14. zimske Olimpijske igre.
U zadnjih nekoliko godina dosta se radi na poboljšanju infrastrukture, što je rezultiralo da Olimpijski ski centar Jahorine poseduje 24 staza (11 homologovanih) sa ukupno 47 km ski staza povezanih u jednu celinu. Staze su idealne za pripremu profesionalaca, kao i za rekreativne skijaše.  
Kvalitetan smeštaj, a istovremeno pristupačne cene u odnosu na skijališta u regiounu, jedan su od razloga da se veliki broj skijaša opredeli da baš na ovoj planini provede svoj zimski odmor. Ljubaznost i gostoprimstvo domaćina uz Après ski sadržaje u zimskoj sezoni su još jedan značajan detalj koji privlači putnike da se upute ka ovoj planinskoj lepotici.
Sve ski staze uređene su po najboljim standardima i to je doprinelo da ih međunarodna skijaška federacija uvrsti na spisak homologovanih ski staza, što znači da su staze spremne za organizaciju i održavanje takmičenja u sve četiri discipline (slalom, veleslalom, superveleslalom i spust). Od sezone 2022/23, nakon instalacije nove rasvete, Olimpijski centar Jahorina može se pohvaliti i sa 8.5 km staza za noćno skijanje.
Pored brojnih staza koje su prilagođene svim nivoima skijaša i ljubiteljima snowboardinga, za najmlađe je u ponudi staza za sankanje i ski vrtić, savršeni za mališane koji tek počinju da stoje na skijama. Vrtići raspolažu tjubing stazom, pokretnim trakama i drugim zabavnim rekvizitima za uživanje dece na snegu. Ski vrtići su tako uređeni da je Jahorina pogodna za sve uzraste, kako za one najmlađe tako i za starije, pa čak i odrasle.
Staza Poljice je jedna od najbitnijih ski staza ovog skijališta i atrakcija je za sve ljubitelje zime i spada u lake ili srednje težine. Počinje od platoa Poljice na kojem se najčešće organizuju sve aktivnosti. Sistem gondole Poljice dužine je 1600 metara i ima 68 kabina, kao i VIP kabinom.
Stazu Poljice po važnosti prate i staze Ogorjelica 1 i 2 koje se razlikuju prema težini i podrazumevaju da imate veće znanje ukoliko se upuštate na skijanje po njima. Od kraja 2019. godine svim skijašima u ponudi je staza Novak Đoković koja je lakša staza i namenjena je za početnike i rekreativce. Ski staza Prača preporučuje se iskusnim skijašima, a staza Željo je srednje težine. Staza Olimpik je najteža ski staza na Jahorini i označena je crnom bojom što znači tako da je prava poslastica iskusnim skijašima.  
Novoizgrađeni snowboard park ljubiteljima ovog sporta nudi nove skakaonice na kojima ljubitelji mogu da izvode akrobacije i zabavljaju seba ali i sve prisutne.
Na dužini od 700m novoizgrađena staza za sankanje može vas podsetiti na detinjstvo i navesti čak i one starije da provedu malo vremena na sankama.
Jahorina osim odličnog skijanja predstavlja jedinstvenu ravnotežu između prelepe prirode, dobre zabave i jedinstvene kuhinje pa se za Jahorinu sa pravom može reći da je jedna od najvećih i najboljih zimskih turističkih centara na Balkanu sa tendencijom da još raste i napreduje.
Ostvarite dodatne uštede uz rezervisan smeštaj preko agencije Travel Partner,

JAHORINA – PRETRAŽUJTE ONLINE – ONLINE PRETRAGA OMOGUĆAVA VAM JEDNOSTAVAN I BRZ PREGLED TRENUTNO RASPOLOŽIVOG SMEŠTAJA.

UKOLIKO NEŠTO OD POTREBNIH INFORMACIJA NE VIDITE NA NAŠEM SAJTU,
BUDITE SLOBODNI DA NAS KONTAKTIRATE: 011 404 73 60

LJUBAZNO OSOBLJE AGENCIJE TRAVEL PARTNER JE NA RASPOLAGANJU ZA SVE UPITE I DODATNE INFORMACIJE. JER MI SMO POUZDAN PARTNER ZA SVAKO VAŠE PUTOVANJE!

Travel Partner nudi mogućnost organizovanog prevoza prema smenama subota-subota, ali i induvidualnih polazaka za sve ljubitelje zimovanja koji bi radije putovali u sopstvenoj režiji. Pored smene od 7 noćenja, moguć je i produženi boravak.

Smene za putnike koji žele organizovan prevoz su subota – subota, odnosno polasci iz Srbije su organizovani petkom.

Sigurni smo da ćete u okviru ponude pronaći idealan aranžman za svoje zimovanje.

REZERVACIJOM ZIMOVANJA NA VREME, OSTVARUJETE POPUSTE KOJI ODOBRAVAJU HOTELI I DODATNE AGENCIJSKE POPUSTE

ISKORISTITE JEDINSTVENU PRILIKU ZA MEDJUSOBNO KOMBINOVANJE POPUSTA I OSTVARITE ZNATNE UŠTEDE

Kontakt

Tekst poruke
Hvala vam! Primili smo vasu poruku!
Oops! Nesto nije u redu.
011 / 40 - 47 - 360