Pozovite nas: 011 404 73 60|info@travelpartner.rs

Zanzibar

Zanzibar

ZANZIBAR

Zanzibar se smatra najlepšim ostrvom Afrike. Organizujemo grupne polaske, ali i individualna putovanja krojena po meri svakog pojedinačnog putnika tako da možete potpuno da se prepustite uživanju dok mi sve organizujemo za Vas. Vaše je samo da poželite putovanje, sve ostalo prepustite nama.

Osnovne informacije o Zanzibaru:

Glavni grad: Zanzibar / Zvanični jezik: kiswahili i engleski / Valuta: tanzanijski šiling / Religija : islam/ Vremenska zona: GMT+3 / Struja:220 – 240 V AC, 50 Hz / Pozivni broj: +255

Klima: Zanzibar ima tropsku klimu sa prosečnim dnevnim temperaturama od oko 27 ° C leti i oko 24 ° C zimi. Od jula do oktobra su najprijatniji meseci jer su dani suvi uz niske vlažnosti i temperature oko 25 ° C. Od novembra do marta je takođe veoma lepo vreme u godini, samo je malo toplije. Kišna sezona je između aprila i maja kada većina hotela na Zanzibaru ne radi. Temperatura vode u Indijskom okeanu tokom cele godine je prijatna oko 27° C . Za više detalja o vremenskoj prognozi na ostrvu Zanzibar u planiranom terminu putovanja saznajte klikom OVDE.

Valuta i plaćanja: Domaća valuta je Tanzanijski Šiling ali američki dolar je široko prihvaćen. Kreditne kartice su prihvaćene u većini hotela, ali ne i u mnogim prodavnicama i svakako ne na lokalnim pijacama. Budite spremni da platite doplatu od 5 – 10% ako plaćate kreditnom karticom.

Voda: Nikako ne treba piti vodu iz česme niti pića sa ledom.

Zdravstvena zaštita: Vakcinacija nije obavezna (osim za putnike koji dolaze sa zaraženih područja). Preporučuje se na put samo poneti sredstva protiv komaraca (mogu se poneti i malaram tablete ukoliko putnici žele da imaju dodatnu sigurnost). Preporučuje se poneti kapu ili šešir za sunce i kreme za sunčanje sa visokim faktorom.

Saveti: Zanzibar je muslimanska zemlja, treba poštovati njihove običaje (van hotela se oblačiti tako da što više tela bude pokriveno). Tokom ronjenja nemojte skupljati školjke, jer time uništavate koralne grebene.

Za svaki upite za putovanje na Zanzibar budite slobodni da nas kontaktirate: 0114047360

Za sve ostale informacije o egzotičnim putovanjima, pogledajte našu ponudu na ovom linku Egzotične destinacije.