Tignes

Home/Tignes

Tignes

TIGNES – PROMO ZIMA

CENOVNIK U PRIPREMI. ZA SVAKI UPIT NAS KONTAKTIRAJTE: 0114047360

Tignes je skijalište smešteno na nadmorskoj visini od 2100 m i sastoji se od pet naselja, sa jezerom u centralnom delu (Tignes Le Lac, Tignes Val Claret, Tignes Le Lac Lavachet i Tignes Les Boisses). Najveća naselja su Le Lac i Val Claret. Tignes Tignesje moderno skijalište sa većinom smeštajnih kapaciteta na samim stazama kako bi sve bilo prilagođeno skijašima. Iznad naselja se uzdiže impresivni glečer sa 3656 m nadmorske visine Grande Motte koji je poseban izazov za profesionalne skijaše. Za zabavu i večernje izlaske takođe ima puno interesantnih mesta.

U Tignes-u je sve podređeno skijanju. Preporučuje se svima kojima je vrhunsko skijanje na prvom mestu.

Ski staze:
Super Tignes – Oko 150 km na 2100 – 3450 m/nv
Espace Killy – Oko 300 km na 1550 – 3450 m/nvSki

Pored mnoštva divnih staza, ovde se nalazi i najveći ski park na svetu. Smešten je u podnožju Les Lanches lifta u Val Claret-u. Sadrži quarter- i halfpipe, boardercross i mnoštvo drugih zanimacija. U ovom parku se svake godine održava Tignes Airwaves takmičenje na koje dolaze najbolji vozači na svetu. U La Grande Motte-u postoji još jedan manji snowpark, koji je u odličnom stanju.

Tignes poseduje i odlične cross country staze koje su besplatne i nalaze se uglavnom u dnu ski oblasti i oko jezera.

Posebna pogodnost Tignes-a je mogućnost handiskija – skijanja za hendikepirane osobe.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ovoj avanturi i skijate na 300 km staza u kompleksu skijališta L’ Espace Killy  u Savojskim Alpima, koje se proteže na nadmorskoj visini od 1550m do 3450m i obuhvata skijališta Val d’Isera i Tignesa. Uživajte na stazama na kojima skijaju i najbolji skijaši sveta. Oprobajte se skijajući na čuvenoj veleslalomskoj stazi u Val d’Iseru, na kojoj se održava Svetski kup.