Indija – Zlatni trougao

Home/Indija – Zlatni trougao
 • indija-grupni-polazak-travel-partner11
 • indija-grupni-polazak-travel-partner10
 • indija-grupni-polazak-travel-partner09
 • indija-grupni-polazak-travel-partner08
 • indija-grupni-polazak-travel-partner07
 • indija-grupni-polazak-travel-partner06
 • indija-grupni-polazak-travel-partner05
 • indija-grupni-polazak-travel-partner04
 • indija-grupni-polazak-travel-partner03
 • indija-grupni-polazak-travel-partner02-1
 • indija-grupni-polazak-travel-partner02
 • Indija-februar-Travel-Partner01

Indija – Zlatni trougao

INDIJA – ZLATNI TROUGAO

Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi.

Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podeliti na dva glavna dela – Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. veka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti.

Poseta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mešavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svedok njene velelepnosti, osetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete videti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri – kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu.

Putovanje ćemo završiti posetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi…

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (14.04.2019.)  BEOGRAD – DOHA – DELHI

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera KonTiki u 10:00 časova. Poletanje za Dohu u 12:00 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:00 časova. Poletanje za Delhi u 19:45 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.

2.dan (15.04.2019.) DELHI

Sletanje u 01:55 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Poludnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Večera. Noćenje.

3.dan (16.04.2019.) DELHI

Doručak. Poludnevno razgledanje uključuje najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije – Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

4.dan (17.04.2019.) DELHI – AGRA

Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula – Akbar. Dolazak u Agru. Smeštaj. Posle podne obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka – Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal.  Večera. Noćenje.

5.dan (18.04.2019.) AGRA

Doručak. Poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.

6.dan (19.04.2019.) AGRA – DŽAJPUR

Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur, glavni grad države Radžastana koji je popularno poznat kao „ružičasti grad“ zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

7.dan (20.04.2019.) DŽAJPUR

Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvene observatorije Džantar Mantar, iz 1726. g. Razgledanje spoljašnjosti Palate vetrova ili Hava Mahala, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.

8.dan (21.04.2019.) DŽAJPUR – DELHI

Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

9.dan (22.04.2019.) DELHI – DOHA – BEOGRAD

Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 03:25 časova (Let QR 579). Obrok u avionu. Sletanje u 04:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:35 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 11:10 časova.

 

*VIŠE DETALJA O PROGRAMU PROVERITE U CENOVNIKU U PDF DOKUMENTU. ZA SVE POTREBNE INFORMACIJE NAS KONTAKTIRAJTE: 0114047360