Pozovite nas: 011 404 73 60|info@travelpartner.rs

Samos

Samos

Samos – Leto 2020. – Grčka ostrva AVIO

Samos, jedno od ostrva Grčkog arhipelaga istočnog Egeja, smešteno je na svega par kilometara od turske obale i sa površinom od 475 kvadratnih metara spada u jedno od većih ostrva. Samos je pretežno planinsko ostrvo i na njemu se nalaze najviši vrhovi Egejskog arhipelaga, Kerkis i Ambelos. Odlikuje ga bujna vegetacija, obilje šuma, zaliva, uvala i pretežno šljunkovitih plaža sa kristalno čistom vodom. Zbog toga su ga u antičko doba nazivali i ,,ostrvo čempresa”, ,,ostrvo jelki”, ,,cvetajuće ostrvo’’ i ,,devičansko ostrvo’’.

Iako dosta posećen, Samos je uspeo da sačuva svoju izvornu lepotu i mir. Turistička naselja, uređene plaže i obilje lokala s jedne strane kao i divlje uvale, rustična mesta i mirne marine sa druge strane čine Samos destinacijom koju svako treba da poseti. Pored prirodnih lepota, čistih plaža sa kristalno tirkiznom vodom i istorijskih spomenika, ovo ostrvo je čuveno i po Muskat vinu koje se pravi od lokalne sorte grožđa. Plaže su uglavnom šljunkovite, prilagođene porodicama ali i iskusnim plivačima, mada ima i peščanih, naročito u mestu Vocalakia i na istočnoj obali. Glavni grad ostrva je Vati, često nazivan i grad Samos.

Samos, popularno ostrvo na samom istoku Egejskog mora, za ovo Leto ćete po prvi put sresti u našoj širokoj ponudi destinacija na Mediteranu.

Samos od ostalih grčkih ostrva izvajaju očaravajuće plaže i izuzetno bujna vegetacija. Glavni grad je Vahti – ali svakako tu su i izuzetno razvijena letovališta Kokkari, Pythagorion, Karlovassi, Heraion, Agios Konstantinos, Potokaki…

U ovim mestima imaćete priliku da se kupate na veoma egzotičnim plažama – bilo da volite urbane ili one divlje i skrivene plaže – na jednom od većih ostrva grčke obale sigurno ćete pronaći plažu po svom ukusu. Predlažemo vam da nikako ne propustite i opuštanje uz najfinija vina koja se na Samosu proizvode vekovima unazad. Tokom letnje sezone svakodnevno možete odlaziti i do velikog turskog letovališta Kušadasi – obzirom da je ovo grčko ostrvo najbliže turskoj obali.

Za Samos kažu da je biser Egejskog mora, savršen spoj bogate istorije i neverovatne prirode, gde se brižljivo gaji ljubav prema dobrom vinu i tradiciji. Samos je rodno mesto matematičara i filozofa Pitagore, Epikura, boga užitaka i boginje Here, zaštitnice žena i dece. Upravo na Samosu Heru je ugledao vrhovni bog grče mitologije, Zevs, zaljubio se u nju i oženio je. Prema legendi, tu su proveli najlepše dane svog božanskog života, zbog čega je Hera ostrvu podarila posebne čari koje se posetiocima urežu u sećanje i probude želju za bar još jednim povratkom.

Od izleta sa ostrva Samos preporučujemo da nikako ne propustite:

Obilazak istočnog dela ostrva Samos

Obilazak ostrva Samos je fascinantna tura koja obuhvata posetu najzanimljivijih lokacija. Samos je rodno mesto slavnog matematičara i filozofa Pitagore i dom boginje Here. Na ostrvu će Vas dočekati topla dobrodošlica od strane stanovnika i odličan kvalitet usluge. Samos je poznat po bogatom istorijskom nasleđu i vegetaciji. Ova tura Vam pruža priliku da u potpunosti uživate u ostrvu, arheološkim lokalitetima, planinama, plažama, seliima, kao i u mnogim drugim sadržajima.

Turska i Efes

Otplovite do obale Male Azije, do veličanstvenog grada Kušadasi poznatog po fascinantnim bazarima. Polazak iz luke jeu jutarnjim satima, a dolazak u Kušadasi je predviđen nakon 1h krstarenja. Po dolasku postoji opcija posete Artemidinog hrama u Efesu koji se danas smatra jednim od sedam svetskih čuda. Pre povratka u Kušadasi imaćete slobodno vreme za ručak i uživanje u Turskim bazarima. Povratak na ostrvo je predvidjen oko 18h.

Samos - Dnevno-Krstarenje-Samos

Samos – Dnevno-Krstarenje-Samos-Travel-Partner

Dnevno krstarenje

Nakon plovidbe ribarskim brodom posetićete peščanu plažu Samiopoula uz zadržavanje 1h, a potom i manju plažu Kakorema gde će se za Vas pripremati ručak dok vi uživate u plivanju u kristalno plavoj vodi.

 

Samos - Patmos-Travel-Partner

Samos – Patmos-Travel-Partner

Patmos Island

Ostrvo Patmos se nalazi oko 50 km severno od ostrva Samos i poznato je po manastiru Sv. Jovana. Predviđeno vreme za polazak iz luke ka ovom prelepom ostrvu je u 8.30h, gde stizete nakon 2.5h plovidbe. Ovo malo ostrvo je poznato po bogatoj istoriji i tradiciji. Sveti Jovan je prognan na ostrvo Patmos, gde je u toku svog izgnanstva napisao deo Biblije, poznat kao Otkrovenje. Krase ga veliki manastir posvećen sv. Jovanu, tvrdjava oko manastira i suvenirnice. Pogled na Patmos iz manatira je spektakularan.

*opisi izleta su informativnog karaktera. O više detalja, raspitati se u agenciji pri rezervaciji aranžmana.

Brojne informacije pri planiranju svog letovanja na ostrvu Samos možete pronaći klikom ovde.