Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Rogla – PLANINA ZA SVA GODIŠNJA DOBA

Rogla – iako medju našim turistima najčuvenija kao skijalište, Rogla pruža pregršt mogućnosti za odmor i aktivnosti na svežem planinskom vazduhu, a raznovrsni smeštajni kapaciteti omogućavaju da svako pronadje nešto po svom ukusu. Skijalište Rogla se nalazi na Zreškom Pohorju, od Ljubljane je udaljeno 120km, a od Zagreba 150km. Veoma lak pristup stazama obezbeđen je zahvaljujući putu koji je izgrađen sve do samog vrha planine, gde je smešten hotelski kompleks.

U podnožju Pohorja se nalazi wellness centar Terme Zreče, udaljen od vrha samo 17 km, što je naročito pogodno za porodice sa decom. Terme Zreče ujedno i lečilište jer topla mineralna voda pozitivno utiče na reumatske povrede i bolesti nervnog sistema. Za ljubitelje wellness i spa odmora, hoteli sa bazenima, saunama i ostalim sadržajima za fizičko opuštanje i duhovno okrepljenje pružiće maksimalno zadovoljstvo.

Skijalište Rogla počinje na velikom platou, gde se nalazi kompleks hotela i ugostiteljskih objekata. Tako je moguće parkirati automobil u blizini same staze. Na oko 100 hektara površine postoje staze za početnike, rekreativce i napredne skijaše ukupne dužine 13 km. Od toga četiri kilometra plavih, šest crvenih i tri kilometra crnih staza, koje imaju oznaku FIS, pa se na njima često održavaju takmičenja. Skijaše i bordere do vrha staza prevozi 11 žičara (dve četvorosedišnice). Početnici i deca uživaće na stazama Uniroček 1 i 2, a radi se o ograđenom prostoru blage padine, savršenom za prve korake na snegu. U plave spadaju i staze Mašinžaga pored snou parka.

Naravno, na skijalištu Rogla je moguće iznajmiti skijašku i snow board opremu. Kada su u pitanju ljubiteji snow board-a,  Fun park na skijalištu Rogla je jedan od najvećih u tom delu Alpa, što privlači adrenalinske zavisnike i one koji vole freestyle. Odlična pokrivenost sistemom za veštačko osnežavanje omogućuje ovom slovenačkom resortu da ima mnogo skijaških dana i bude dobar domaćin svetskim i evropskim takmičenjima u skijanju i snow board-u. Poseban doživljaj je noćno skijanje na dobro osvetljenim stazama Košuta i Jaša.

Oni koji vole skijaško trčanje uživaće na Rogli, jer postoji specijalni poligon sa prelepom prirodom, a moguće je pohađati i školu za skijaško trčanje.

Smeštaj na planini Rogla

Na planini Rogla postoje četiri hotela. Planja 4* i Rogla 3* su zapravo dva povezana hotela, koja nude odličan smeštaj, kao i prateće sadržaje – wellness centar i veliku sportsku dvoranu pogodna za sve sportove u zatvorenom.

Natura je najnoviji hotel na Rogli, takođe ima četiri zvezdice i sopstveni wellness centar, a krasi ga fenomenalan pogled. Posebno je interesantno što je moguće uživati u sauni s panoramskim pogledom i masažnom bazenu koji je smešten na terasi. Hotel Natura omogućava izjajmljivanje ski opreme, kao i nekoliko manjih prodavnica. Hotel Brinje obnovljen je 2004. godine, a sadrži 11 jednosobnih i 11 dvosobnih apartmana.

Od hotela koji su smešteni u termama Zreče, posebno se ističe hotel Atrij Superior sa četiri zvezdice, zatim hoteli Vital, Klasik i Medico. Za sve one koji više vole apartmanski smeštaj, Vile Terme Zreče su smeštene u šumici u blizini jezera. Deset apartmanskih kućica nudi izuzetan mir i odmor za celu porodicu.

Tu su takođe bungalovi Rogla i Gaber, koji se nalaze na oko 250 metara od hotela Planja i Rogla, a postoji mogućnost uplate obroka u hotelima. Na delu skijališta Jurgovo smešteni su apartmani Koče na Jurgovom, a radi se o objektu koji nudi ugodnu domaću atmosferu. Za mlađe ljubitelje zimskih sportova, planinare i bicikliste dobra jeftinija opcija je i prenoćište za mlade Jelka, smešteno 450 metara od Planje, a raspolaže sa 58 ležajeva u višekrevetnim sobama.

Cene U PRIPREMI, KONTAKTIRAJTE NAS: 0114047360

Ostale cenovnike iz ponude Travel Partner agencije možete pogledati na OVOM LINKU.