Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

U Severnoj Makedoniji, na severoistočnoj obali Ohridskog jezera, smestio se Ohrid, jedan od najpoznatijih gradova Makedonije. Ime je dobio po svojoj lokaciji, krečnjačkom hridu – brdu iznad jezera.

Bogata kulturna ponuda, mnoštvo znamenitosti, autentični izgled, stara slovenska arhitektura i ogromno jezero, čini mnogima Ohrid zanimljivom destinacijom za letovanje. Ohrid ima i epitet muzeja na otvorenom i centra pravoslavne duhovnosti, a Ohridsko jezero spada u jedno od najčistijih u Evropi, sa više vrsta flore i faune. Zbog svega toga Ohrid i Ohridsko jezero  su na spisku svetskih baština UNESKO-a od  1980. godine. U njemu je osnovan prvi univerzitet na Balkanu, a poznat je i po slovenskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu.

Stari slovenski stil ono je što karakteriše ovu destinaciju. Duge kaldrme koje se protežu između blistavo belih kuća okićenih cvećem, odvešće Vas do centra starog grada, ali i Samuilove tvrđave, Antičkog pozorišta i po mnogima najlepše Crkve Svetog Jovana, smeštene na litici jezera.

Ono što Ohrid izdvaja od drugih turističkih destinacija jeste njegova duhovna važnost. Manastir koji ima posebno značenje jeste manastir Svetog Klimenta Ohridskog, zaštitnika Ohrida, koji datira još iz 13. veka, a na Ohridu se nalazi i najstariji slovenski manastir, manastir Svetog Pantelejmona, sa više od 800 ikona vizantijkog stila, a ova zbirka ikona je takođe pod zaštitom Uneska.

Ljubitelji kupanja i sunčanja na raspolaganju imaju Ohridsko jezero, poznato i kao makedonsko more, okruženo predivnim peščanim i škunkovitim plažama.

Ohrid je danas moderan turistički centar, sa velikim brojem ugostiteljskih objekata i raznovrsnom ponudom kako atrakcija tako i nacionalnih restorana koji će upotpuniti Vaš odmor.

ZA SVE PONUDE I CENE KOJE NE MOŽETE PRONAĆI NA SAJTU, BUDITE SLOBODNI DA NAS KONTAKTIRATE:

📞 0114047360 📧 info@travelpartner.rs