Malta

Malta

Malta

Malta je destinacija na kojoj je moguće provesti divan odmor tokom cele godine. Posebno je lepa leti kada možete iskoristiti toplo more i kupati se, a za sve ljubitelje aktivnog odmora i kulturno istorijskih znamenitosti postoji pregršt sadržaja za razgledanje. Posebno interesantne ekskurzije su do ostrva Komino i Gozo koje imaju svoje specifičnosti koje se ne mogu videti ni na jednoj drugoj destinaciji.

Malta je ostrvska zemlja u Sredozemnom moru, smeštena oko 90 km južno od Sicilije. Ovu zemlju čini arhipelag od nekoliko ostrva, pri čemu je 3 ostrva naseljeno: Malta, Gozo i Komino. Najveće od ova tri ostrva je ostrvo Malta, koje je i dalo ime Republici. Pored toga što je Malta poznata kao ostrvo Vitezova, ostrvo na kome je osnovan jedan od najstarijih Univerziteta u Evropi, zahvaljujući brojnim dobro očuvanim znamenitostima iz različitih epoha od praistorije ka modernom dobu, često je pohode ljubitelji kulturno istorijskih znamenitosti. Sa svojim glavnim gradom Valeta, koja je prava riznica umetničkog blaga, nudi neiscrpne mogućnosti za istraživanje. Prema pojedinim izvorima, to je prvi planski izgrađen grad koji još postoji.

PROMOCIJE AVIO KARATA – KONTAKTIRAJTE NAS I OTPUTUJTE NA MALTU PO VEOMA POVOLJNIM CENAMA!

UNESITE ŽELJENE PARAMETRE I ODABERITE HOTEL PO SVOJOJ MERI!

ZA SVE DODATNE DETALJE I REZERVACIJE, KONTAKTIRAJTE NAS

telefonom: ? 0114047360, e-mailom: ? info@travelpartner.rs ili nas posetite: ☕ Resavska 30

MALTA – OPŠTE INFORMACIJE:

Malta je ostrvska država, republika po uređenju, postala je članica Evropske unije od 2004. godine. Malteški arhipelag čine tri naseljena ostrva: Malta, Gozo i Komino. Površina: 316 km2. Broj stanovnika: oko 411.000 stanovnika. Geografski položaj: u Sredozemnom moru, 92 km južno od Sicilije i 290 km severno od Afrike, Glavni grad: Valeta; Zvanični jezici: malteški (semitski) i engleski; većina govori i italijanski . Religija: katolička. Valuta: evro. Vremenska zona: CET (+1 GMT), ista kao u Srbiji. Prosečna temperatura: 10-18˚C zimi; 22-33˚C leti;. Električna energija: 240 volti, ali priključak nije kao u Srbiji, nego kao u Velikoj Britaniji (većina hotela na recepciji ima adapter, ali preporučujemo da ga ponesete). Voda: bakteriološki i hemijski je ispravna, ali se za piće preporučuje korišćenje flaširane vode. Telefoniranje: najjeftinije je telefonirati iz lokalne pošte ili govornice; sve mobilne mreže imaju roming. Prevoz: vozi se levom stranom, kao u Velikoj Britaniji; novac za autobusku kartu daje se vozaču po ulasku u autobus (trenutne cene karata za odraslu osobu: jednodnevna 2,60 evra, sedmodnevna 12 evra; za decu 3-10 godina: jednodnevna 0,50 evra, sedmodnevna 2,30 evra; do 3 godine: besplatno); karte za noćni prevoz kupuju se posebno, cena 2,50 evra (linije uglavnom od Pačevila do drugih turističkih mesta); postoje i linijski trajekti, kao i water-taxi. Taksi: vozila nemaju taksimetre, savetujemo da dogovorite tarifu pre nego što uđete u vozilo; bela vozila se zaustavljaju na ulici, dok su crna vozila na poziv i malo su jeftinija. Rent-a-car: dnevna cena je od 25-50 evra; nudimo uslugu rezervacije unapred. Kupovina: najveći broj radnji nalazi se u Slimi i Valeti; radnim danima otvorene su od 9.00 do 13.00 i od 16.00 do 19.00 časova (subotom je veliki broj radnji zatvoren u poslepodnevnim časovima), ali mnoge manje prodavnice u turističkim oblastima tokom leta rade do 22.00 časa ili do ponoći. Lokalni specijaliteti: pastizzi (ukusni slatkiši sa sirom), timpana (testenina sa sirom i jajima), fenek (zec)

Noćni život: većina kafića, barova, pabova, noćnih klubova, restorana, bioskopa i kazina nalaze se u oblasti Sent Džulijansa, naročito u Pačevilu.

Travel Partner je tu za Vas da organizuje putovanje naMaltu tokom cele godine. Iako je pretežno krečnjački teren uslovio da je obala stenovita, na Malti se mogu naći i plaže koje će zadovoljiti ukus ljubitelja prostranih peščanih obala. Ljubitelji ronjenja, surfovanja i iznajmljivanja jahti takođe neće biti razočarani pri poseti ovoj destinaciji. Preostaje smo da izaberete neko od letovališta: Slima, Sent Džulijans, Meliha, Aura, Buđiba… izbor je na Vama, a Travel Partner će Vam pomoći oko izbora hotela.