Pozovite nas: 011 404 73 60|info@travelpartner.rs

Maldivi

  • Maldivi-Travel-Partner

Maldivi

Maldivi

Maldivi su arhipelag ostrva u Indijskom okeanu koji čini 1.192 mala ostrva okružena koralnim sprudovima, od čega je naseljeno samo 250, a 88 je pretvoreno u ekskluzivna letovališta – Resort hotele pri čemu svako od njih predstavlja priču za sebe. Koralni lanac čini splet ostrva u okviru 26 atola. Maldivi su čuveni po luksuznim hotelima, bungalovima na sopstvenim plažama na kojima možete uživati u svojoj prijatnosti i miru, kao i nezaobilaznim vilama nad vodom. Bilo koji tip smeštaja da odaberete, bićete zadovoljni nivoom usluge koja se pruža u ovim svetski čuvenim hotelskim kompleksima. Priroda i boje će Vas zasigurno očarati i ostaviti takav utisak da ćete poželeti da se ponovo vratite u ovaj raj na zemlji.

Maldivi asociraju na bele peščane plaže okružene palmama, tirkiznu boju vode i bogat podvodni svet raznobojnih korala i raznovrsnih ribica. Tropska klima omogućava da se na ostrvima Maldiva može uživati u večitom letu tokom čitave godine. Pojedini periodi nisu preporučljivi za posetu kada Vas može dočekati vlažna monsunska klima sa čestim kišama, ali je temperatura vazduha i temperatura vode gotovo konstantna 25-30°C.

Kada se govori o destinacijama koje treba posetiti u što skorije vremen, Maldivi su svakako na toj listi jer su ostrva koja „tonu“. Naime, zbog konstantnog porasta nivoa mora, procenjuje se da će do kraja ovog veka nivo mora porasti za 53 cm, što znači de će veliki deo od 200 nasljenih ostrva biti potopljeno. Do sada je već 14 ostrva iz Maldivskog arhipelaga iseljeno. Ovo je uslovljeno i visinom ovih ostrva, jer Maldivi predstavljaju i najnižu državu na svetu sa prosečnom nadmorskom visinom od samo 1 metar, a najviša tačka Maldiva je 2,4 m.

Od 2009. godine na Maldivima se grade hoteli i na naseljenim ostrvima, pa tako imate prilike i da se susretnete i upoznate lokalno stanovništvo koje ne mora biti nužno vezano za turističku delatnost. Za ljubitelje upoznavanja drugih kultura i sve one koji žele više novca da potroše na izlete nego na smeštaj, preporučujemo upravo tip smeštaja na ovim ostrvima – znatno su niže cene smeštaja, cene izleta, a naročito vanpansionske potrošnje. Hoteli su manji, nisu resort tipa već pre liče na gradske boutique hotele, ali pružaju kvalitetan smeštaj, visok nivo usluge i ljubaznost profesionalnog osoblja.

Maldivi se preporučuju najčešće parovima i često se biraju kao idealna destinacija za Medeni mesec ili venčanje. Ali ne treba imati predrasude i posmatrati ova ostrva samo kroz romantične zalaske sunca i duge šetnje po belim peščanim plažama. Maldive čini mnogo više od toga. Čarobna priroda, božanstvene bele peščane plaže, kristalno čista tirkizna voda su samo vidljiv delić pravog bogatstva koje se krije ispod vodene površine. Bez obzira da li ste samo početnik u snorkelingu ili ste iskusni ronilac, ovde Vam neće ponestati volje za otkrivanjem čudesnog raznovrsnog podvodnog sveta. Raznobojni korali, ribice neverovatnog oblika i jarkih boja oduzeće Vam dah čak i ako se ne odvojite mnogo od svog smeštaja. Poseban užitak će biti poseta nekom od koralnih grebena koji se pruža oko nenaseljenih ostrva gde je bogatsvo boja i oblika još veće. Ukoliko imate volje i želje, Maldivi pružaju priliku da plivate sa delfinima, ogromnim kornjačama, hranite raže ili pak iz blizine posmatrate ajkule. I to sve u prirodnom okruženju, na mestu njihovog prirodnog staništa. Profesionalni ronioci će posebno uživati jer su Maldivi, sa svojim kristalno čistim morem koje pruža vidljivost oko 50 m, jedna od najpoželjnijih destinacija za ronjenje na celom svetu.

Ukoliko u našoj trenutkoj ponudi ne vidite smeštaj koji bi Vam idealno odgovarao, kontaktirajte nas i Vaši snovi će postati stvarnost jer ćemo za Vas pronaći baš onakav smeštaj o kakvom maštate. Jer mi smo Vaš pouzdan partner za svako egzotično putovanje :).