Livigno

Home/Livigno

Livigno

LIVIGNO – PROMO ZIMA

CENOVNIK U PRIPREMI, KONTAKTIRAJTE NAS ZA SVAKI UPIT: 0114047360

Livigno je veoma poznato italijansko skijalište. Nalazi se u bescarinskoj zoni u blizini italijansko-švajcarske granice. Podeljeno je na dve celine koje nisu međusobno povezane. Izmedju tih celina svakih petnaestak minuta saobraćaju autobusi kojim se može stići do svih žičara. Ukoliko se nalazite u Livignu svakako preporučujemo da posetite odlično i veoma mondensko skijalište St. Moritz, koje je udaljeno 66 km, a za koje će Vam (zavisno od uslova) trebati 1 h – 1,5 h vožnje (uz obaveznu naplatu tunela od 10 eura u jednom pravcu); uz posedovanje šestodnevnog ski-passa iz Livigna doplata za jednodnevno skijanje u St. Moritzu iznosi oko 20-25 EUR. Livigno je omiljeno skijalište svim kategorijama skijaša i nalazi se na top listi najomiljenijih skijališta Italije, sudeći po zimskim i ostalim sportskim aktivnostima, apres ski zabavi, noćnom životu, gastronomskoj ponudi.

Skijalište je na nadmorskoj visini 1.816 – 2.798 m. Kapacitet je 46.500 skijaša na sat Karakteristike:

  • ukupno uredjenih staza 115 km: 20 km crnih, 55 km crvenih, 40 km plavih
  • 3 kabinske žičare, 15 sedežnica, 14 vučnica

Pristup/udaljenost: Beograd – Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Lienz – Sillian – Brunico – Bressanone – Bolzano – Merano – Malles (Švajcarska) – prelaz Livigno (otvoren je samo po danu) (1.060km)

Travel Partner izdvaja Livigno kao jedno od skijališta za preporuku svim kategorijama skijaša, ne samo među skijalištima u Italiji već i među svim skijalištima koje ima u ponudi.