Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Preuzimanje:
CENOVNIK
PRVI MAJ

Krstarenje – Đerdapska klisura

Krstarenje Dunavom – Na krstarenju od Beogrado do Kladova upoznaćete lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru… kažu da se lepota Dunava ne može opisati, ali se može – doživeti!

3 dana / 2 noći – brodom i autobusom

 

Polasci 2022: 

Maj

Jun

Jul

Avgust

Septembar

Oktobar

6, 13, 20, 27

10, 17, 24

1, 8, 15, 22, 29

5, 12, 19, 26

2, 9, 16, 23, 30

7

 

Prvi dan.

Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje.  Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta.  Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.  Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan.

Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija  lokalnih vina. Cena izleta: odrasli  20€, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine – besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba.

Večera. Noćenje

Treći dan.

Kladovo  – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Ramska Tvrđava –  Beograd  (260 Km) Doručak. Polazak autobusa u 09:30h.  Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Ramske tvrđave, sagrađene  krajem XV veka na prostoru gde su prva utvrđenja nastala još u III veku p.n.e. Ram je mesto gde su boravili ili kroz njega prolazili rimski imperator Trajan, sultan Bajazit II, putopisci, sveti Sava, Vuk Karadžić, Karađorđe i mnogi drugi. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

 Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

Cena po osobi

u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Deca 0 -2 godine

Deca 2-10 godina

189 €

40 €

Besplatno

50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit).

Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

U cenu putovanja je uračunato:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,
 • smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),
 • upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, fitnes kabinet, fotelje masažeri…),
 • transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Ramska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),
 • doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,
 • ručak u povratku trećeg dana,
 • ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Ramsku tvrđavu,
 • usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,
 • putarine i takse,
 • boravišna taksa i osiguranje gosta u hotelu i na brodu,
 • kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • piće tokom plovidbe,
 • mini bar,
 • razne vrste ručnih masaža,
 • fakultativni izlet drugog dana boravka,
 • individualni troškovi putnika.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs)je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

 • U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 500 eur na dinarskom računu poslovne banke, u protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije i Garanciju putovanja za kategoriju licence A15 limit pokrića 100.000 eura.
 • Organizator poseduje Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete nanete putniku br 470000045770, sa trajanjem od 25.11.2020. do 01.10.2021. sklopljenu 30.11.2020 sa Triglav Osiguranjem a.d.o. iz Beograda, Bulevar Milutina Milankovića 7a, iscrpljujuca osigurana suma iznosi 100.000 eura i predstavlja maksimalnu obavezu osiguravača.

Način aktiviranja garancije putovanja i podnošenje odštetnog zahteva:

 • Garancija putovanja aktivira se prijavom Korisnika osiguranja-putnika. Korisnik osiguranja je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana računajući od dana saznanja o šteti i njenom iznosu, obavesti Osiguravača o nastanku osiguranog slučaja, kao i da prikupi, kompletira i dostavi Osiguravaču dokumentaciju potrebnu za prijavu i rešenje štete. Garancija putovanja se aktivira kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs

Za sve organizovane ture koje uključuju krstarenje u ponudi agencije Travel Partner, kliknite na OVAJ LINK.