Krstarenje – Đerdapska klisura

Home/Krstarenje – Đerdapska klisura
 • Krstarenje-Travel-Partner06
 • Krstarenje-Travel-Partner07
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner03
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner03
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner04
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner15
 • Krstarenje-Travel-Partner06
 • Krstarenje-Travel-Partner07
 • Krstarenje-Travel-Partner08
 • Krstarenje-Travel-Partner09
 • Krstarenje-Travel-Partner10
 • Krstarenje-Travel-Partner11
 • Krstarenje-Travel-Partner12
 • Krstarenje-Travel-Partner13
 • Krstarenje-Travel-Partner14
 • Krstarenje-Travel-Partner15
 • Krstarenje-Travel-Partner16
 • Krstarenje-Travel-Partner16

Krstarenje – Đerdapska klisura

Krstarenje – Đerdapska klisura

Krstarenje Dunavom – Na krstarenju od Beogrado do Kladova upoznaćete lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru… kažu da se lepota Dunava ne može opisati, ali se može – doživeti!

TRODNEVNO KRSTARENJE DUNAVOM

Tri dana / Dva noćenja – brodom i autobusom

NACIONALNI PARK  I ĐERDAPSKA KLISURA – BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA –  LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija

Polasci:    

Maj Jun Jul Avgust Septembar Oktobar
10, 17, 31. 14, 21 5, 12, 19, 26. 2, 9, 16, 27, 30. 13, 20, 27. 4, 11


PROGRAM PUTOVANJA

 

Prvi dan. Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.

Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na neki od fakultativnih izleta:

IZLET I: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja.

Cena izleta: odrasli – 20€, deca do 10 godina besplatno, deca 10 i 11 godina –  10€.

Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

IZLET II: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak.

Cena izleta: odrasli – 30€, deca do 10 godina –  10€, deca 10 i 11 godina – 15€.

Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

 

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Treći dan. Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka Tvrđava – Smederevska Tvrđava – Beograd  (280km) – Doručak. Polazak u 09:15 h. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta, dolazak u Smederevo i razgledanje još jedne tvrđave na Dunavu. Građena je u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena po osobi u dvokrevetnoj  sobi Doplata za jednokrevetnu sobu Deca do 10 godina Deca 10 i 11 godina
175 € 40 € Gratis 50% popust

Deca ispod 10 godina gratis u pratnji dve odrasle osobe (na upit). Treća odrasla osoba plaća punu  cenu u  trokrevetnoj sobi  (na upit)

Napomena: Minimum za realizaciju putovanja je 30 osoba

 U cenu putovanja je uračunato:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,
 • smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),
 • upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…),
 • transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka tvrđava – Smederevska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),
 • doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,
 • ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,
 • ulaznice za lokalitete Lepenski Vir, Golubačku tvrđavu i Smederevsku tvrđavu,
 • usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,
 • putarine i takse,
 • boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu,
 • kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja Krstarenje Dunavom nije uračunato:

 • piće tokom plovidbe,
 • individualni troškovi putnika,
 • fakultativni izleti tokom boravka.

NAPOMENA:

Cene su izražene u eurima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema dinarima po prodajnom kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u eurima  i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neuplaćeni deo aranžmana.

USLOVI PLAĆANJA:

– Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja

– gotovinom, platnim karticama (Visa, Visa Electron, Master, Maestro i Dina).

– na rate – konkretan dogovor u agenciji

– preko računa – uplata na račun Travel Partner agencije

– Travel Partner  zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.

Kladovo – Smešten na samoj obali Dunava, 10 kilometara nizvodno od HE Đerdap. Sa jedne strane okružen je prelepim brežuljcima koje ispunjavaju vinogradi na daleko čuvenog negotinskog vinogorja, dok se preko puta nalazi rumunski grad Turn Severin. Karakteriše ga umerena kontinentalna klima sa velikim brojem sunčanih dana. Poseban kvalitet predstavlja uređena plaža na Dunavu, u dužini od jednog kilometra. Dunav je u ovom delu veoma bogat raznim ribljim vrstama, tako da Kladovo ima izuzetne mogućnosti za bavljenje sportskim ribolovom. U samom centru se nalaze dva jezera sa prirodnim izvorima, uređena marina za čuvanje manjih brodova i čamaca, izuzetno opremljena sportska dvorana i više fudbalskih terena. Kladovo i okolina imaju veoma bogatu istoriju. U gradu se nalazi muzej koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu, zatim ostaci rimske Diane, Trajonovog mosta, i  tvrđava Fetislam iz turskog perioda koje zavređuju pažnju savremenih putnika.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) idealna za Krstarenje Dunavom. Napravljen je 2014. godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

Za sve organizovane ture koje uključuju krstarenje u ponudi agencije Travel Partner, kliknite na OVAJ LINK.