Krstarenje – Đerdapska klisura

Home/Krstarenje – Đerdapska klisura
 • Krstarenje-Travel-Partner06
 • Krstarenje-Travel-Partner07
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner03
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner03
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner04
 • Krstarenje-Dunavom-Travel-Partner15
 • Krstarenje-Travel-Partner06
 • Krstarenje-Travel-Partner07
 • Krstarenje-Travel-Partner08
 • Krstarenje-Travel-Partner09
 • Krstarenje-Travel-Partner10
 • Krstarenje-Travel-Partner11
 • Krstarenje-Travel-Partner12
 • Krstarenje-Travel-Partner13
 • Krstarenje-Travel-Partner14
 • Krstarenje-Travel-Partner15
 • Krstarenje-Travel-Partner16
 • Krstarenje-Travel-Partner16

Krstarenje – Đerdapska klisura

Krstarenje – Đerdapska klisura

Krstarenje Dunavom – Na krstarenju od Beogrado do Kladova upoznaćete lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru… kažu da se lepota Dunava ne može opisati, ali se može – doživeti!

ODABERITE KRSTARENJE PO SVOJOJ MERI

TRODNEVNO KRSTARENJE DUNAVOM

Tri dana / Dva noćenja – brodom i autobusom

NACIONALNI PARK  I ĐERDAPSKA KLISURA – BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA –  LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG

Sa opcijom izleta do  Vratnjanskih kapija i Rajačkih pimnice.

Polasci:  

MAJ JUN JUL AVGUST SEPTEMBAR OKTOBAR
15, 22, 29 5, 12, 19, 26 3, 10, 17, 24, 31 7, 14, 21, 28 4, 11, 18, 25 2, 9

 PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan. Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.

Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na fakultativni izlet: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h). Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Cena izleta: odrasli – 30€, deca do 7 godina – 15€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

 

Treći dan. Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka Tvrđava – Smederevska Tvrđava – Beograd  (280km) – Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

Cena po osobi u dvokrevetnoj  sobi Doplata za jednokrevetnu sobu Deca od 0 -7 godina
175 € 40 € 50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit).

Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

 U cenu putovanja je uračunato:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,
 • smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),
 • upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…),
 • transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej – He Đerdap – Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),
 • doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,
 • ručak u povratku trećeg  dana,
 • ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu,
 • usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,
 • putarine i takse,
 • boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu,
 • kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja Krstarenje Dunavom nije uračunato:

 • piće tokom plovidbe,
 • individualni troškovi putnika,
 • fakultativni izleti drugog dana boravka.

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

NAPOMENA:

Cene su izražene u eurima.  Plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u eurima  i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neuplaćeni deo aranžmana.

USLOVI PLAĆANJA:

– Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene, a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja

– gotovinom, platnim karticama (Visa, Visa Electron, Master, Maestro i Dina).

– na rate – konkretan dogovor u agenciji

– preko računa – uplata na račun Travel Partner agencije

– Travel Partner  zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.

Kladovo – Smešten na samoj obali Dunava, 10 kilometara nizvodno od HE Đerdap. Sa jedne strane okružen je prelepim brežuljcima koje ispunjavaju vinogradi na daleko čuvenog negotinskog vinogorja, dok se preko puta nalazi rumunski grad Turn Severin. Karakteriše ga umerena kontinentalna klima sa velikim brojem sunčanih dana. Poseban kvalitet predstavlja uređena plaža na Dunavu, u dužini od jednog kilometra. Dunav je u ovom delu veoma bogat raznim ribljim vrstama, tako da Kladovo ima izuzetne mogućnosti za bavljenje sportskim ribolovom. U samom centru se nalaze dva jezera sa prirodnim izvorima, uređena marina za čuvanje manjih brodova i čamaca, izuzetno opremljena sportska dvorana i više fudbalskih terena. Kladovo i okolina imaju veoma bogatu istoriju. U gradu se nalazi muzej koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu, zatim ostaci rimske Diane, Trajonovog mosta, i  tvrđava Fetislam iz turskog perioda koje zavređuju pažnju savremenih putnika.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) idealna za Krstarenje Dunavom. Napravljen je 2014. godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

Za sve organizovane ture koje uključuju krstarenje u ponudi agencije Travel Partner, kliknite na OVAJ LINK.