Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Preuzimanje:

Krstarenje – Đerdapska klisura

Krstarenje Dunavom – Na krstarenju od Beogrado do Kladova upoznaćete lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru… kažu da se lepota Dunava ne može opisati, ali se može – doživeti!

3 dana / 2 noći – brodom i autobusom

 

Prvi dan.

Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km):

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje.  Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta.  Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.  Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan.

Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h).

Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija  lokalnih vina. Cena izleta: odrasli  25€, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine – besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba.

Večera. Noćenje

Treći dan.

Kladovo  – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka Tvrđava –  Beograd  (260 Km) 

Doručak. Polazak autobusa u 09:30h.  Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave, sagrađene  krajem XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

*Program putovanja i cenovnik za predstojeću sezonu su u pripremi.

 

U cenu putovanja je uračunato:

 • Krstarenje prema programu od Beograda do Tekije prvog dana,
 • Transfer autobusom (Tekija – Kladovo prvog dana i Tekija – Beograd poslednjeg dana),
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi polupansiona (večera i doručak – švedski sto),
 • Upotreba sadržaja Spa i Wellness centra u hotelu (bazen, sauna, parno kupatilo, masažne fotelje, fitness kabinet).
 • Boravišne takse i osiguranje gosta na brodu i u hotelu,
 • Ručak u povratku trećeg dana putovanja,
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Golubačka tvrđava,
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča

U cenu putovanja nije uračunato:

 • piće tokom plovidbe,
 • mini bar,
 • razne vrste ručnih masaža, upotreba đakuzi kade,
 • fakultativni izlet drugog dana putovanja (minimum za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika)
 • individualni troškovi putnika

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Program se može neznatno izmeniti do početka turističke sezone.

Predviđeno vreme krstarenja od Beograda do Tekije zavisi od uslova plovidbe.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs)je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

 • U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 500 eur na dinarskom računu poslovne banke, u protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije i Garanciju putovanja za kategoriju licence A15 limit pokrića 100.000 eura.
 • Organizator poseduje Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete nanete putniku br 470000045770, sa trajanjem od 25.11.2020. do 01.10.2021. sklopljenu 30.11.2020 sa Triglav Osiguranjem a.d.o. iz Beograda, Bulevar Milutina Milankovića 7a, iscrpljujuca osigurana suma iznosi 100.000 eura i predstavlja maksimalnu obavezu osiguravača.

Način aktiviranja garancije putovanja i podnošenje odštetnog zahteva:

 • Garancija putovanja aktivira se prijavom Korisnika osiguranja-putnika. Korisnik osiguranja je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana računajući od dana saznanja o šteti i njenom iznosu, obavesti Osiguravača o nastanku osiguranog slučaja, kao i da prikupi, kompletira i dostavi Osiguravaču dokumentaciju potrebnu za prijavu i rešenje štete. Garancija putovanja se aktivira kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs

Za sve organizovane ture koje uključuju krstarenje u ponudi agencije Travel Partner, kliknite na OVAJ LINK.