Pozovite nas: 011 404 73 60|info@travelpartner.rs

Kipar

  • Kipar-Travel-Partner05

Kipar

Kipar

PROMOTIVNE CENE

Kipar Vas dočekuje tokom čitave godine sa prijatnom klimom – rezervišite termin koji Vama najviše odgovara

Kipar – ostrvska držav  koja je najistočnije ostrvo u Sredozemnom moru i nalazi se u blizini Turske obale. Zbog geografskog položaja na raskršću između Evrope, Azije i Afrike, ostrvo je imalo burnu istoriju, što je ostavilo brojne istorijske znamenitosti. Pored fantastičnih plaža, ostrvo je poznato i kao Ostrvo Ljubavi zbog brojnih mitova i legendi koje se ispredaju. Jedna od najpoznatijih je ona koja se vezuje za rađanje Boginje Afrodite iz pene u moru na mestu između Pafosa i Limasola. Predanje kaže da će srećna ljubav pratiti svakoga ko se okupa na mestu kraj Afroditine stene, koja iz mora izviruje kao umetničko delo koje je izvajala priroda.

Ostrvo Kipar je podeljeno na dva dela: Severni deo – Turski i južni deo – Grčki. Severni deo čini oko jedne trećine ostrva i na njemu žive Kiparski Turci, a južni deo zauzima oko dve trećine ostrva i na njemu žive Kuparski Grci. Takozvana zelena linija koja deli osrvo na ova dva dela prolazi i kroz Nikoziju.

Travel Partner toplo preporučuje Kipar kao destinaciju za posetu tokomo čitave godine. Ipak, na Kipru je najlepše provoditi odmor od aprila do oktobra, pa smo za Vas pripremili povoljne cene odličnih hotela.

Odaberite po svom ukusu hotele u čuvenim letovalištima: Aja Napa, Pafos, Larnaka, Limasol…