Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Hurgada se nalazi 530 km južno od Kaira na obali Crvenog mora, koje odlikuje besprekorna čistoća i prijatna topla voda gotovo tokom čitave godine. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom. Zahvaljujući bogatstvu podvodnog sveta, Hurgada e popularna destinacija i za ljubitelje ronjenja.

Naseljena je početkom 20. veka, a od malog ribarskog mesta osamdesetih godina počinje da se razvija u pravu turističku destinaciju. Danas je to grad koji se proteže na 40 km uz more i ima 250.000 stanovnika. Širom grada nalazi se veliki broj restorana, prodavnica, barova, malih pabova i internet kafea, tako da ovo letovalište posećuju turisti i u mestu se odigrava puno aktivnosti tokom čitave godine.

Podeljena je na tri dela: El Dahar – stari deo grada, Sakala – novi deo i El Memša – najmoderniji deo grada. U El Daharu se nalazi najveća pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.