Pozovite nas: 011 404 73 60|info@travelpartner.rs

Hurgada

Hurgada

Hurgada se nalazi 530 km južno od Kaira na obali Crvenog mora, koje odlikuje besprekorna čistoća i prijatna topla voda gotovo tokom čitave godine. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom. Zahvaljujući bogatstvu podvodnog sveta, Hurgada e popularna destinacija i za ljubitelje ronjenja.

Naseljena je početkom 20. veka, a od malog ribarskog mesta osamdesetih godina počinje da se razvija u pravu turističku destinaciju. Danas je to grad koji se proteže na 40 km uz more i ima 250.000 stanovnika. Širom grada nalazi se veliki broj restorana, prodavnica, barova, malih pabova i internet kafea, tako da ovo letovalište posećuju turisti i u mestu se odigrava puno aktivnosti tokom čitave godine.

Podeljena je na tri dela: El Dahar – stari deo grada, Sakala – novi deo i El Memša – najmoderniji deo grada. U El Daharu se nalazi najveća pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.