Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Halkidiki – SPECIJALNE PONUDE

Rezervišite datum ismeštaj koji Vam najviše odgovaraju.

UKOLIKO NE VIDITE CENE ZA ODREĐENE HOTELE,

KONTAKTIRAJTE NAS ZA PROVERE CENA I RASPOLOŽIVOSTI za HALKIDIKI: 011/4047360!

Halkidiki je poluostrvo koje se nalazi u severnoj Grčkoj i sastoji se od tri manja poluostrva, koja zapljuskuje Egejsko more. Svojim izgledom budi maštu pa su mu dodeljeni mnogo češće korišćeni nazivi: Tri prsta ili Posejdonov trozubac. Kada se planira odmor na moru, Halkidiki je jedna od najpopularnijih i omiljenih destinacija naših klijenata.

Halkidiki nudi veliki izbor raznovrsnog smeštaja, pa će svako moći da pronađe nešto za sebe, od apartmanskog smeštaja do luksuznih hotela. Turistička mesta su spremna da odgovore svakom zahtevu, bez obzira da li turista teži ka mirnom porodičnom odmoru ili uživanju na peščanim plažama preko dana i ludovanju u klubovima do ranih jutarnjih sati, nasmejani Grci i uređena letovališta žele svakome dobrodošlicu.

Grčka je jedna od najpopularnijh destitacija za letovanje. Kvalitetni smešaj i pristupačne cene, ukusna hrana i ljubaznost domaćina privlače svake godine sve veći broj turista.

Halkidiki ima i interesantan nadimak, zbog svog oblika ga nazivaju Tri prsta, koja su zapravo tri poluostrva. Prvo poluostrvo, poznatije kao prvi prst, naziva se Kasandra. Na ovom poluostrvu je najviše turistički razvijenih mesta sa uređenim dugim peščanim plažama, šetalištima, brojnim hotelima, apartmanima, restoranima, kafeima i drugim objektima izgrađenim za sadržajan boravak turista. Ovo poluostrvo je najbliže Solunu, ali i našoj zemlji, pa su najposećenija mesta tokom letnje sezone odmaralište Sani na zapadnoj obali, a na istočnoj obali Polihrono, Hanioti i Pefkohori. Guste borove šume, duge peščane plaže i kristalno čisto more dočekuju turiste i u brojnim drugim odmaralištima na ovom poluostrvu.

Drugo poluostrvo ili srednji prst je Sitonija, sa brojnim skrivenim zalivima, usamljenim peščanim plažama, ribarskim selima, brdovitim i krševitim zaleđem, privlačno je uglavnom za sve one koji vole miran odmor. Dobro izgrađeni putevi omogućavaju onima koji vole da istražuju, da obiđu poluostrvo i isprobaju različite plaže. Na zapadnoj obali nalazi se Neos Marmaras, verovatno najpoznatije turističko mesto na Sitoniji, a njegov centar ima dosta restorana, taverni, kafea i barova, a naravno i prodavnica suvenira. U blizini se nalazi hotelski kompleks Porto Carras, koji spada u luksuzna letovališta, i svojom marinom, golf terenima, restoranima, spa centrom i brojnim sadržajima zadovoljava ukus i najizbirljivijih turista. Od ostalih turističkih naselja, poznati su još Gerakini, Toroni, Nikiti, Psakudija, a ljubitelji mira i zelenih oaza lako mogu pronaći i druga mesta za svoj savršen odmor.

Najistočnije poluostrvo je Atos, na kome se nalazi vrh istoimene planine visok 2.000 m. Ovo poluostrvo je čuveno po Svetoj Gori i manastirima koji su na njenom posedu izgrađeni i čine autonomnu državu pod grčkim suverenitetom. Pristup ovom zatvorenom manastirskom kompleksu imaju samo muškarci i potrebna je posebna dozvola. Turizam je razvijen samo na krajnjem severu poluostrva. Tu je smešten Ouranopolis, mesto koje odlikuje čisto more i peščane plaže, izgrađen centar sa brojnim kafeima, tavernama i suvenirnicama,  i luku iz koje polaze brodići na izlet do samih obala Svete Gore. Za turiste je posebno interesantan taj izlet, jer se sa broda može uživati u pogledu na prelepe plaže i manastire. Naspram Ouranopolisa se nalazi malo ostrvo Amuliani, koje je turisti rado posećuju kako bi uživali na njegovim peščanim plažama i zalivima.

Travel Partner je za Vas pripremio pristupačne cene za Leto 2021. Ukoliko rezervišete na vreme, imate dodatne prednosti velikog izbora raspoloživog smeštaja po povoljnim cenama. Popusti koji hoteli daju za ranu uplatu, ali i dodatni popusti i pogodnosti pri uplatama koje pruža agencija omogućavaju da se ostvare znatne uštede pri rezervaciji letovanja. Odaberite Halkidiki kao destinacija za odmor i uverićete se da će to postati jedna od Vaših omiljenih destinacija.