Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Grčka apartmani – LETO 2022

U PRIPREMI – KONTAKTIRAJTE NAS ZA SVAKI UPIT

HANIOTI

SARTI – METAMORFOZIS – KALAMITSI

OURANOPOLIS – AMMOULIANI

NEA VRASNA – STAVROS – JERISOS – ASPROVALTA – OFRYNIO BEACH

Grčka apartmani – agencije Travel Partner Vam uvek nudi veliki izbor raznovrsnog apartmanskog smeštaja.

Do Vaših omiljenih letovališta organizovan je i prevoz udobnim i komfornim turističkim autobusima.

Za svaki upit i proveru raspoloživosti kontaktirajte agenciju: 011 404 73 60

Ukoliko Vas interesuju cene za destinacije koje ne vidite na sajtu, molimo da nas kontaktirate, a mi ćemo pronaći smeštaj po Vašoj meri!

Kada se kaže Grčka leto 2022 – prve asocijacije su odmor, sunce, uređene plaže, kristalno čisto more… za letovanje 2022. u našoj ponudi ćete pronaći bogat izbor smeštaja bilo da želite povoljni ili luksuzni apartman ili hotel. Za putnike koji ne žele da budu vezani za smeštaj i obroke u hotelima, pripremili smo u okviru ponude Grčka apartmani širok izbor apartmanskog smeštaja.

Izaberite prema svojim afinitetima letovališta: Hanioti, Polihrono, Pefkohori, Asprovalta, Vrasna, Stavros, ostrvo Evia, Sarti, Kalamitsi, Metamorfozis…

Kao što Vas reč Grčka odmah asocira na letovanje i turizam, tako je i obrnuto, reči letovanje i turizam direktna su asocijacija na Grčku i njene prelepe plaže, rajska ostrva i poluostrva. Pošto su neka letovalište u Grčkoj samo 750 km udaljena od našeg glavnog grada, putnici često biraju da posete ovu destinaciju sopstvenim prevozom. Za sve putnike koji žele da odmaraju tokom putovanja, postoji i organizovan prevoz do Grčke. Značajna ušteda se može postići ukoliko se koriste paketi koje smo pripremili – smeštaj i prevoz, a posebno ako se na odmor putuje u predsezoni ili krajem sezone. Ovi termini su dodatno primamljivi kada se uzme u obzir da su temperature i vode i vazduha prijatne, a na plažama nema preteranih gužvi.

Kada se pomene Grčka apartmani, možda će najveći broj to poistovetiti sa Halikidi apartmani. Halkidiki ima interesantan nadimak, zbog svog oblika ga nazivaju Tri prsta, koja su zapravo tri poluostrva – Kasandra, Sitonija i Atos. Prvo poluostrvo, poznatije kao prvi prst, naziva se Kasandra. Na ovom poluostrvu je najviše turistički razvijenih mesta sa uređenim dugim peščanim plažama, šetalištima, brojnim hotelima, apartmanima, restoranima, kafeima i drugim objektima izgrađenim za sadržajan boravak turista. Ovo poluostrvo je najbliže Solunu, ali i našoj zemlji, pa su najposećenija mesta tokom letnje sezone msta Polihrono, Hanioti i Pefkohori. Guste borove šume, duge peščane plaže i kristalno čisto more dočekuju turiste i u brojnim drugim odmaralištima na ovom poluostrvu.

Drugo poluostrvo ili srednji prst je Sitonija, sa brojnim skrivenim zalivima, usamljenim peščanim plažama, ribarskim selima, brdovitim i krševitim zaleđem, privlačno je uglavnom za sve one koji vole miran odmor. Dobro izgrađeni putevi omogućavaju onima koji vole da istražuju, da obiđu poluostrvo i isprobaju različite plaže. Na zapadnoj obali nalazi se Neos Marmaras, verovatno najpoznatije turističko mesto na Sitoniji, a njegov centar ima dosta restorana, taverni, kafea i barova, a naravno i prodavnica suvenira. U blizini se nalazi hotelski kompleks Porto Carras, koji spada u luksuzna letovališta, i svojom marinom, golf terenima, restoranima, spa centrom i brojnim sadržajima zadovoljava ukus i najizbirljivijih turista. Od ostalih turističkih naselja, poznati su još Gerakini, Metamorfozis, Toroni, Nikiti, Psakudija, Sarti, a ljubitelji mira i zelenih oaza lako mogu pronaći i druga mesta za svoj savršen odmor.

Najistočnije poluostrvo je Atos, na kome se nalazi vrh istoimene planine visok 2.000 m. Ovo poluostrvo je čuveno po Svetoj Gori i manastirima koji su na njenom posedu izgrađeni i čine autonomnu državu pod grčkim suverenitetom. Pristup ovom zatvorenom manastirskom kompleksu imaju samo muškarci i potrebna je posebna dozvola. Turizam je razvijen samo na krajnjem severu poluostrva i iz godine u godinu sve više raste interesovanje za turističkka mesta Uranopolis (Ouranopolis), Jerisos, Nea Roda, Tripiti i ostrvo Amouliani. Glavne odlike ovih letovališta su čisto more i peščane plaže, uređeni centri sa kafeima, tavernama i suvenirnicama.