Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

DUBAI – jedan od najvećih emirata u okviru Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prema popisu iz 2013. godine grad broji oko 2 miliona stanovnika i preko sedamdeset nacionalnosti. Dubai je sve do tridesetih godina 20. veka bio poznat kao centar za trgovinu biserima, ali je u međuvremenu sve više gubio na značaju, sve dok šezdesetih godina nije pronađena nafta pa je grad ubrzo oživeo. Danas je nafta samo mali deo prihoda, dok najveći deo dolazi zbog činjenice da je u gradu ukinut porez. Kao grad koji se posle Šangaja najbrže razvija, postao je sinonim za luksuzan život, centar međunarodnog poslovanja i atraktivna turistička destinacija sa svakim oblikom razonode koji možete zamisliti. Prelepe plaže, luksuzni hoteli, impresivna arhitektonska rešenja poput Burdž El Araba, Burdž Kalife, palminog ostrva i mnogih drugih…Klima u Dubai ju je topla, povremeno vlažna pri čemu tokom letnjih meseci prelazi i 40o celzijusa.

Dubai – zanimljivosti

Emirat Dubai je ponosan na svoj moderan grad koji ima brojne građevine koje se nalaze na raznim listama koje imaju epitet prvi ili naj građevina na svetu. Tako je i sa jednim od najvećih tržnih centara – Dubai Mall, koji je smešten upravo u Dubaiju.

Prvi hotel koji je dobio kategorizaciju 7* – Burj Al Arab – čuven kao Jedro, jedan od najluksuznijih i najskupljih hotela na svetu.

Ovde je i hotel koji se smatra najvišim hotelom na svetu – JW Marriott Marquis Dubai Hotel

Burj Khalifa – Burž Kalifa sa 828m visine predstavlja najvišu građevinu na svetu.

Bez obzira na visoke temperature, ukoliko poželite, Dubai nudi i skijanje, jer je ovde napravljen natkriven snežni park, koji sa svojom površinom od 22.500 m² spada u najveće snežne parkove te vrste.

Nadamo se da smo Vam bar malo zagolicali maštu i da će vas Dubai privući da ga posetite. Bilo da želite da uživate na fantastičnim peščanim plažama, divite se naizgled nemogućim arhitektonskim rešenjima ili samo osetite atmosferu u ovom gradu, Travel Partner će za Vas izabrati najadekvatniju ponudu i obezbediti nezaboravno putovanje.

Kontaktirajte nas za prepruku hotela i rezervacije: 0114047360.