Pozovite nas: 011 404 73 60|info@travelpartner.rs

Bugarska

Bugarska

Bugarska Leto 2021

Bugarska i njena letovališta koja krase Crno more privlače veliki broj posetilaca iz naše zemlje.

Sunčev Breg, Zlatni Pjasci, Elenite, Nesebar ili Ravda

odaberite letovalište po svom ukusu –

Za sve ponude i cene koje ne vidite na sajtu, budite slobodni da nas kontaktirate:

📞 0114047360 📧 info@travelpartner.rs

Travel Partner tim je tu da Vam pomogne oko odabira hotela i preporuke koje bi letovalište bilo najprikladnije za Vaše putovanje. Kontaktirajte da bismo Vam preporučili najbolji odnos cene i kvaliteta.

Uvek ste dobrodošli u našu kancelariju u ulici Resavska 30, kako bismo uz prijatan razgovor odabrali za Vas putovanje po Vašoj meri.

 

Sam naziv Crno More, ili kako na bugarskom zovu Černo more, a na turskom Karadeniz, ukazuje na to da je boja vode tamnija od vode većine mora. Salinitet mora je takođe nešto niži. Crnomorska obala Bugarske je poznata po kilometrima dugim plažama i sitnom zlatnožutom pesku, ali i pristupačnijim cenama u smeštaju letovališta, pa i što se tiče vanpansionske potrošnje, nego u većini letovališta koja se posećuju od strane naših turista. Uređene plaže, restorani sa raznovrsnom ponudom svih svetski poznatih kuhinja, kafići i diskoteke, atraktivni akva parkovi, lepo uređena šetališta – sve su to atributi koji krase crnomorsku obalu letovališta Bugarske. Sve što je potrebno za prijatan odmor lako snalaženje u turističkom mestu, letovališta u Bugarskoj poseduju: razgranata mreža turističkih info centara, lako dostupne menjačnice, veliki broj marketa i prodavnica suvenira. Bogatstvo kulturno-istorijskih spomenika će zadovoljiti znatiželju turista koji vole nešto više od sunčanja i plivanja, a ljubiteljima aktivnog odmora su na raspolaganju različiti sportovi, pa čak i ekstremni.

Eleni Resort (Elenite) je letovalište koje se nalazi u slikovitom zalivu bugarskog južnog Crnomorja. Na 7 km severoistočno se nalazi Sunčev Breg, a 45 km severoistočno se nalazi Burgas. U okviru kompleksa Elenite su dvospratne i trospratne vile i hoteli Royal Bay, Royal park, Atrium beach , Andalusia beach i Royal Castle. Plaža je duga oko 800 m i uređena je i opremljena ležaljkama i suncobranima. Elenite Resort odlikuje čisto more koje postepeno postaje dublje. Letovalište je idealno sve Vas koji želite da se izdvojite od gužve i provedete odmor okruženi prirodom.

Sunčev breg je jedno od najčuvenijih Bugarskih letovališta. Mesto se razvilo u peščanom zalivu dugom preko 8 km, na jugoistoku Bugarske. Sunčev Breg je jedna od omiljenih destinacija turista koji posećuju Bugarsku jer ima veliki izbor hotela, a turističku ponudu upotpunjuju brojni restorani, kafići i klubovi. Severni deo letovališta blago se uzdiže uz obronke Stare Planine, gde se graniči sa gradićem Sveti Vlas. Na južni deo nastavlja se novi Nesebar u čijem je produžetku poluostrvo na kome se nalazi stari grad Nesebar, koji je zahvaljujući velikom broju kulturno-istorijskih spomenika, stavljen pod zaštitu UNESCO-a.

Nesebar je jedno od najatraktivnijih letovališta u Bugarskoj. Nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega. Grad se sastoji od starog i novog dela. Veličanstven stari grad predstavlja muzej u kom se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije. Novi deo grada prostire se na dve peskovite plaže od kojih ga jedna (dužine 8 km) spaja sa hotelskim kompleksom Sunčev breg. Nesebar je idealno mesto za sve one koji žele da provedu odmor u tradicionalnom Bugarskom gradu.

Zlatni Pjasci je najelitnije letovalište bugarskog rimorja, sa luksuznim hotelima i bogatom ponudom raznovrsne zabave za turiste. Sa više od 30 teniskih, odbojkaških i košarkaških terena, aqua parkom, aktivnostima na vodi, kuglanom, al i bogatim noćnim životom predstavljaju mesto za sve uzraste.

Ime Zlatni Pjasci potiče od legende da se priroda osvetila piratima tako što je zakopano blago pretvorila u prelepi pesak zlatne boje. Zlatni Pjasci su upravo po tome karakteristični, po plažama zlatnog peska, čistom moru i Nacionalnom Parku. Plaža je duga oko 3,5km i široka do čak 100m. Od Varne su udaljeni oko 20km, a ponudu upotpunjuje i mogućnost obilaska manastira Aladža, ali i nekog od popularnih termalnih izvora.