Pošalji upit
Poruka je prosleđena!
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Bled – bajkovito jezero

Bled je idealno mesto za porodični odmor i uživanje, ali i za rekreaciju i za sve one istrživačkog duha koji žele da istražuju i uživaju u šetnji, planinarenju ili vožji bicikla po šumama koje ga okružuju. Za one romantične koji pak žele da se opuste i tako uživaju u svim njegovim lepotama, fijaker kojim se mogu provozati oko jezera ili čamac kojim se mogu provozati po njemu, pružiće nezaboravan doživljaj i mogućnost za pravljenje fantastičnih fotografija. Jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled jednim od najpopularnijih mesta za posete u Sloveniji. Neodoljivim ga čine stari zamak, jezero sa termalnom vodom i ostrvce s crkvom Svetog Uspenja u središtu. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle turisti imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu. Šumovite padine planine Jelovice i Pokljuke predstavljaju savršeno okruženje ovog mesta. Za vreme vedrih dana, mogu se videti i snegom pokriveni vrhovi Julijskih Alpa. Okolina Bleda poznata je po jedinstvenim prirodnim lepotama medju kojima je najlepša dolina rečice Vintgar. 2004. godine Bled je obeležio 1000 godina postojanja.

Na samo 600 km od Beograda, sa hotelima koji imaju lepo uređene wellness centre, Bled privlači veliki broj posetilaca iz Srbije tokom čitave godine. Uživanje je zagarantovano i tokom zime, jer se Bled nalazi između Vogle, Koble i Krvaveca, pa na samo sat vremena vožnje ljubitelji zimskih sportova mogu uživati u skijanju ili snowboarding-u.

BLED – PROVERITE RASPOLOŽIVOST I CENE U ŽELJENOM TERMINU BORAVKA NA JEZERU:


Možda niste znali da je jezero Bled protočno, odnosi vodu u dolinu Save Bohinjke, a na taj način deo vode iz jezera rečnim tokom stiže i do Beograda.

Lepote jezera Bled se ne mogu opisati, a naše mišljenje možda deli i legendarni slovenački pisac Franc Prešern koji je o ovom biseru Slovenije napisao: „Ne postoji u Kranjskoj lepši kraj, ko s okolinom ovaj, što liči na raj“.

Bled je lepo posetiti u bilo koje doba godine. Ukoliko želite da isplanirate aktivnosti tokom svog odmora na Bledu, proverite vremensku prognozu.